14 Nisan 2019 Tarihinde Yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Alınan Kararlar Tutanağı

09.05.2018 21:00

EGE FLORA KONUTLARI

KAT MALİKLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

14 Nisan 2019 Pazar günü saat 13:00’de Yıldızevler Mah. Şehit Mustafa Doğan Caddesi No: 29 Çankaya/Ankara adresinde bulunan, Ege Flora Konutları C Blok görevli dairesinde, Kat Malikleri Olağan Genel Kurul toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlandığı görülerek gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir.

• Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması,
  • Yoklamanın yapılması,

81 kat malikinin katılımı ile yani yeterli çoğunluk sağlanarak toplantı açılmıştır. 50 vekaleten, 31 asil katılım olmuştur.

• Divan Başkanı ve Yazman seçimi,

Divan Başkanlığına Sn. Mehmet Buyurgan, yazmanlığa Sn. Şükran Kaya seçilmiştir.

• Divan Heyetine toplantıya katılanlar adına genel kurul tutanağını imzalama yetkisi verilmesi,

Sn. Faruk Çetin ‘in kendi ve 5 vekaleti hariç oy çokluğu ile tutanağı imzalama yetkisi divan heyetine verilmiştir.

• Gündemin okunması,

Gündem maddeleri okunmuş ve maddeler üzerinde görüşülmeye geçilmiştir.

• Yönetim faaliyet raporu sunumu,

Sunum yapılmıştır.

• Denetim Kurulu raporu sunumu,

Denetim raporu okunmuştur.

• Yönetim ve Denetim raporları hakkında görüşme,

Raporlar hakkında görüşmeye geçilmiştir. Sn. Faruk Çetin söz almıştır. Soğuk su borularının değişimi, güvenlik filelerinin yapımı konusunda kat maliklerine sorulmadığı ifade edilmiştir. Soğuk su borularının değişimi için 2018 yılında karar alındığı tespit edilmiştir. Güvenlik fileleri için ilgili yönetmelik gereği işlem yapıldığı belirtilmiştir.

-Park yerlerinin kameralardaki görüş açılarının izlenebilirliği bilgisi verilmiştir.

-Sıcak ve soğuk su borularının değişiminin de zorunlu olduğu bu nedenle yapılan işlemin doğru olduğu ifade edilmiştir.

-Soyunma odalarının neme karşı kaplama malzemesi ile kaplanması, böylece sık sık boya yapılmasına gerek olmayacağı önerilmiştir.

-Yönetim kuruluna izolasyon işlemleri için danışman olarak B 13 Sn. Ahmet Duran’ın yardımcı olması önerilmiştir.

-B Blokta yaşanan logar sıkıntısı dile getirilmiş, tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınması rica edilmiştir. Bu konuda tüm site sakinlerinin lavabolara tıkanmaya neden olacak maddeleri atmamaya özen göstermeleri gerektiği ifade edilmiştir.

• Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibra edilmesi,

Oy birliği ile Yönetim ve Denetim Kurulları ibra edilmiştir.

• Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerin seçilmesi ve görev sürelerinin tespiti,

Yönetim planında belirtildiği üzere yeni dönem için Yönetim ve Denetim Kurulu 1 yıl için seçilecektir. Yönetim Kuruluna Sn. Faruk Çetin (C Blok 18 No), Sn. Armağan Zeren (B Blok 29 No) ve Sn. Akif Turna (A Blok 14 No), yedek üyeler Sn. Gülfidan Bereket, Sn. Engin Erolfanoğlu ve Sn. Engin Arıkan, denetçi olarak Sn. Mehmet Buyurgan, yedek olarak Sn. Esin Larçın önerilmiş, oy birliği ile kabul edilmiştir.

• Yeni Dönem İşletme Projesinin belirlenmesi ve aidatların tespiti,

Aidat tutarının düşürülmesi için güvenlik-temizlik gibi firmaların – personeli sabit tutarak – değiştirilebilirliğinin araştırılması önerilmiştir.

Asansörün elektrik tüketiminin azaltılması için yeni bir otomasyon yaptırılması önerilmiştir.

Tahmini hazırlanan proje üzerinde görüşülmüş, aidatların Nisan 2019 tarihinden itibaren 700,00 TL olmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.

• Yönetim Kuruluna demirbaş giderleri ve onarımlar için ihtiyaç halinde avans toplama yetkisinin verilmesi,

Yönetim kuruluna bu konuda oy çokluğu ile yetki verilmiştir.

• Gerektiğinde kullanılmak üzere yönetim kuruluna, ortak alan ve tesislerle ilgili konularda yasal işlem yapabilme ve bu konularla ilgili avukat tutma yetkisi verilmesi,

Gerektiğinde kullanılmak üzere yönetim kuruluna, ortak alan ve tesislerle ilgili konularda yasal işlem yapabilme ve bu konularla ilgili avukat tutma yetkisi oy birliği ile verilmiştir.

• Site sorunları hakkında genel görüşme, dilek ve temenniler,
    1. Jeneratör grubu ana transfer hattında mevcut olan üç adet şebeke kontaktörlerinden arızalı olan A blok kontaktörünün değiştirilmesi ve blok girişlerine TMŞ takılması işlemlerinin yapılmadan önce gerekli araştırmaların yapılmasına, raporların incelenmesine ve yönetim kurulunun Sn. Ahmet Duran ve Sn. Gülfidan Bereket ile konuyu değerlendirmesine karar verilmiştir.
    2. Konutlarda kullanılan doğalgaz ocağı bağlantı borularının emniyet açısından yenilenmesi görüşülememiştir.
    3. A Blokta bulunan eski ofis bölgesine kat sakinlerinin kullanımına sunulmak üzere masa tenisi yaptırılması hakkında görüşülmüş, (Faruk Çetin 6 kişi adına KMK 24. Maddeye göre bu dairenin tüm kat maliklerinin ortak dairesi olduğu ve bura ile ilgili alınacak her türlü kararın tüm kat maliklerinin oy birliği ile alınması gerektiğini kanunen genel kurulda oylama yapılamayacağını belirterek şerh koymuştur. ) oy çokluğu ile yönetimin bu konuda yetkilendirilmesine, rahatsızlık duyulması halinde kaldırılmasına karar verilmiştir.
    4. Çardak yapılması önerilmiştir.
    5. C Blok 5. Kat dış cephe tahribatının analizi ve onarımı konusunun araştırılmasına karar verilmiştir.
    6. Genel site düzenini bozan sakinlerin bireysel ve yazılı olarak uyarılmalarına karar verilmiştir.
  • Kapanış.

Görüşülecek başka konu kalmadığından toplantı sona ermiştir.

Divan Başkanı                                                                                                               Yazman

Mehmet Buyurgan                                                                                                          Şükran Kaya